nieuws

Alliance wil niet samenwerken met foodfabrikanten

Restaurant

De Alliance Gastronomique, ziet geen brood in de toenadering tussen topkoks en foodfabrikanten. Het samenwerkingsverband van toprestaurants, wil zich sterk maken voor ambachtelijke en biologische producenten. Zo laat Alliance-directeur Peter Klosse weten.

Alliance wil niet samenwerken met foodfabrikanten

‘Ik wil een ander geluid laten horen. Wij als restaurantorganisatie van topkoks staan dicht bij het ambachtelijke. We willen de industrie buiten de deur houden.’

Klosse reageert met deze uitspraak op de samenwerking die Jeunes Restaurateurs D’Europe is aangegaan met Unilever en de eerdere verbintenis tussen Heinz en het gilde van SVH Meesterkoks. In Misset Horeca van 5 februari 2010 verscheen een artikel over de toenadering tussen foodfabrikanten en topkoks.

De directeur van de Alliance ziet samenwerking met grote voedingsfabrikanten om producten te verbeteren niet zitten. ‘Unilever heeft zelf een SVH Meesterkok in dienst. Ze worden steeds sterker en groter. Door mee te denken loop je het risico dat er steeds meer producten in de winkel komen die dichter bij restaurantniveau liggen. Zo ben je in feite je concurrent aan het versterken.’ Klosse vindt dat topchefs aan de ontwikkeling van hun eigen producten moeten werken.

De Alliance wil zich hard maken voor kleine ambachtelijke en biologische producenten en daarmee samenwerken. In de aanstaande bestuursvergadering van 15 maart zal de Alliance verder gaan bekijken hoe ze dat willen aanpakken.

Reageer op dit artikel