nieuws

Bocuse D’Or Nederland roept jong talent op

Restaurant

De opzet van de kookwedstrijd om de Bocuse D’Or in Nederland is gewijzigd. De organisatie roept jonge en talentvolle chefs op om mee te doen aan de finale.

Bocuse D’Or Nederland roept jong talent op

,,Ik zie bij veel jonge vakgenoten genoeg enthousiasme en lef om er voor te gaan’’, zegt André van Doorn, voorzitter van Bocuse D’Or Nederland die de Nederlandse deelname aan de kookwedstrijd begeleidt. ,,In het internationale deelnemersveld van de Bocuse D’Or zien we veel jonge talentvolle deelnemers, die geweldige prestaties leveren. Vaak winnen ze de wedstrijd. Dat is het begin van een fantastische carrière’’, voegt Van Doorn er aan toe. In januari dit jaar won de jonge Noorse chef Geir Skeie de monidale kookcompetitie.

Tijdens de Nederlandse finale die op 12 oktober 2009 in De Rooi Pannen in Tilburg plaats vindt, is er plek voor acht deelnemers. Daarvan zijn nog vier plaatsen beschikbaar voor jonge chefs. De vier andere zijn al gereserveerd voor de meer ervaren en oudere koks.

De winnaar van de nationale finale gaat in 2010 naar Genève waar op 6 en 7 juni de Europese voorronde van de Bocuse D’Or plaats heeft. Om deel te kunnen nemen moet een kok op 25 januari 2011 minimaal 23 jaar zijn. Op www.bocusedornederland.nl staan de voorwaarden en aanmeldingsformulieren.

Afgelopen januari was Nederland sinds een afwezigheid van zo’n 12 jaar weer van de partij bij de mondiale strijd om de Bocuse D’Or. Wim Klerks vertegenwoordigde onze driekleur en eindigde op de 13e plaats.

Reageer op dit artikel