nieuws

Culinaire zwaargewichten in jury finale Bocuse D’Or

Restaurant

Culinaire kopstukken Cees Helder en Constant Fonk zitten samen met Hein Willemsen, André van Doorn en Johan van Groeninge in de jury van de Nederlandse finale voor de Bocuse D’Or op 12 oktober bij De Rooi Pannen in Tilburg.

Culinaire zwaargewichten in jury finale Bocuse D’Or

De vijf juryleden zullen samen met een tweekoppige keukenjury de zeven deelnemers beoordelen. Deze keukenjury bestaat ook uit twee toppers met veel ervaring op het gebied van wedstrijdkoken: Peter Zandboer en SVH Meesterkok Frans Gerrits. Zandboer is al bijna 25 jaar organisator van de Zilveren Champignon.

De zeven deelnemers die op 12 oktober samen met hun commis aan de slag gaan, moeten in 5 uur zes vlees- en zes visgerechten maken en op bord presenteren. De verplicht te gebruiken producten zijn kalfslende, kalfszwezerik, kalfswang, zalm, mosselen, wilde Zeeuwse oesters, scheermessen en (rosé) champagne. De jury let op een groot aantal punten. Van smaak en de gebruikte technieken tot en met de presentatie. Onder de deelnemers zijn wedstrijdtoppers als Toine Smulders (op de foto) en Marco Poldervaart.

De speciale keukenjury let op de manier van werken en op de manier waarop de deelnemer en de commis zich hebben voorbereid. Ook kiezen ze de beste commis.

De winnaar van de strijd op 12 oktober, zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Genève in Zwitserland op 30 juni en 1 juli.

Reageer op dit artikel