nieuws

Souschef van Sergio Herman naar België

Restaurant

De souschef van driesterrenkok Sergio Herman uit het Zeeuwse Sluis is vertrokken naar het Belgische restaurant De Tuinkamer. Hij mag het verbouwde restaurant gaan uitbouwen tot een gastronomisch toprestaurant.

Souschef van Sergio Herman naar België

Souschef Ken Verschueren (30) is nu chef-kok van De Tuinkamer in Beerzel (B). De eigenaar van het restaurant, Bert van Rompay, wil met de hulp van Verschueren De Tuinkamer uitbouwen tot een gastronomisch toprestaurant. Het restaurant is de afgelopen tijd grondig verbouwd.

Vier souschefs

Verschueren stuurt in de nieuwe keuken van De Tuinkamer vier souschefs aan. ‘Sergio Herman heeft me gebeld om me moed in te spreken. Hij beloofde vast en zeker eens te komen eten. We hebben nog steeds een goed contact,’ zo zegt Verschueren in het Nieuwsblad van België.

Topchef Ken Verschueren (30) vertrok eind vorig jaar naar De Tuinkamer. Nu pas kan hij zijn kookkunst tonen aan het publiek omdat De Tuinkamer vorig week is heropend na een grondige verbouwing.

Verschueren wil naar eigen zeggen vooral lekker eten maken en met zijn ‘nieuwe keuken’ zakenmensen aantrekken. ‘De kwaliteit is belangrijk. Ik ben voorstander van een moderne keuken en wil nieuwe dingen uitproberen. Ik heb bij Sergio Herman heel veel geleerd.’

Reageer op dit artikel