nieuws

Studenten ROC Rijn IJssel naar Italiaanse wedstrijd

Restaurant

Vijf studenten van ROC Rijn IJssel/Vakschool Wageningen nemen van 27 februari tot en met 3 maart deel aan een internationale kook- en serveerwedstrijd in het Italiaanse Montichiari.

Studenten ROC Rijn IJssel naar Italiaanse wedstrijd

Voor de kookwedstrijd gaan Leon Striekwold, Thijs Veldman en Natasja de Goyer aan de slag in Italië. Esther Wilbrink en Lia van Emmerik zijn de deelnemers aan de bedieningscompetitie.

De Nederlandse studenten zijn uitgenodigd door het ministerie van Onderwijs en het toeristenbureau uit Brescia om mee te doen aan de Golden Trophy of Italian Catering. Insteek van deze competitie is koken en serveren op zijn Italiaans waarbij de invloed van het land van herkomst mag terugkomen.

In totaal nemen 24 scholen uit het gastland deel en zes uit Nederland, Spanje, Cyprus, Noorwegen, Polen en Malta. Hoofdprijs is een bedrag van 5.000 euro voor het winnende team. Rijn IJssel is de enige Nederlandse ROC die meedingt.

Reageer op dit artikel