nieuws

Toine Hermsen verlaagt prijzen

Restaurant

Topkok Toine Hermsen van het gelijknamige restaurant in Maastricht gaat de prijzen van zijn menu’s en wijnen verlagen. Hermsen noemt de prijsstelling in de topgastronomie een actueel probleem.

Toine Hermsen verlaagt prijzen

‘Een couvert van tweehonderd euro is toch gewoon te gek voor woorden, veel te duur’, aldus de 55-jarige Toine Hermsen in Misset Horeca.

Hermsen vindt dat de topgastronomie is doorgeschoten. ‘Een kaart met vijftien verschillende soorten water, twintig amuses en met vijfhonderd soorten wijn. Of het servetje drie keer vervangen als een gast naar het toilet gaat. Wellicht overdrijf ik een beetje, maar het zijn details die geen 100 procent toegevoegde waarde hebben’.

De Limburgse topkok stelt een daad door de prijzen van gerechten en menu’s te verlagen. Hij wil zo meer mensen naar de betere restaurants en naar zijn zaak krijgen. Hermsen: ‘Dat moet mijn collega’s toch ook inspireren? Eten moet eten zijn. Goede, eerlijke gerechten voor een normale prijs. Daar voel ik me zelf ook het fijnst bij’.

Tip

Meer over dit onderwerp leest u in de nieuwe Misset Horeca

Reageer op dit artikel