nieuws

Schildpad verdwijnt nog vaak in de soep

Restaurant

Soepschildpadden, de grootste zeeschildpaddensoort, verdwijnen in de Aziatische keuken nog regelmatig in de soep. Het dier staat al decennia op de zogenoemde rode lijst van bedreigde diersoorten, maar wordt nog in grote aantallen gevangen, met name in sommige delen van de Indo-Pacificregio. Het beest is niet alleen geliefd in de soep, maar ook om het vlees en zelfs als offergave.

Schildpad verdwijnt nog vaak in de soep

Dat blijkt uit onderzoek van milieukundige Kiki Dethmers, die eerst op Ambon en tegenwoordig vanuit Australië werkt als beschermer van zeefauna. Dethmers promoveert donderdag aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op het eerste wetenschappelijke onderzoek naar de stand van de zeeschildpadden in Indonesië.

Reageer op dit artikel