nieuws

Sietse van Zanten van Merlet naar Ciel Bleu

Restaurant

Maître-sommelier Sietse van Zanten, verlaat per 1 april restaurant Merlet in Schoorl. Van Zanten vertrekt naar Ciel Bleu in het Okura-hotel in Amsterdam waar hij als rechterhand van Noël Vanwittenbergh gaat werken.

Sietse van Zanten van Merlet naar Ciel Bleu

Martin van Bourgonje, eigenaar van Merlet, maakt het vertrek van zijn maître-sommelier aan Misset Horeca bekend. ‘Hij heeft hier zeven en een half jaar gewerkt. Hij heeft hier het maximale bereikt. Ik kan me voorstellen dat hij een nieuwe uitdaging aan wil gaan.’

Woudt Stroo (linkerfoto), de huidige rechterhand van Van Zanten, neemt de functie van maître-sommelier over. Stroo werkt al 3,5 jaar bij Merlet.

Van Zanten is niet de eerste Merlet-medewerker die naar het Okura vertrekt. Hij is de negende in zes jaar tijd. Sinds het vertrek van Onno Kokmeijer bij het ster-restaurant in Schoorl naar Ciel Bleu hebben anderen uit de Merlet-stal hem gevolgd. ‘Zo lopen die dingen nu eenmaal’, vindt Van Bourgonje.

Meer over Merlet in Misset Restaurant 2 die op 26 maart verschijnt.

Reageer op dit artikel