nieuws

Souschef De Nederlanden naar Damhotel Edam

Restaurant

Sander Lunter, souschef van sterrestaurant De Nederlanden in Vreeland vertrekt voor een baan als chefkok naar L’Auberge Damhotel in Edam. Samen met patron cuisinier Richard Plat moet hij L’Auberge Damhotel culinair verder uitbouwen.

Souschef De Nederlanden naar Damhotel Edam

Naast De Nederlanden in Vreeland werkte Sander Lunter voor Merlet in Schoorl. Hij treedt per 1 april in dienst bij L’Auberge Damhotel. Naast Lunter is ook Ed Selles nieuw in de brigade van het Damhotel in Edam. De Nederlanden maakt later deze week bekend wie de opvolger wordt van Sander Lunter, zo laat eigenaresse Caroline Berends weten.

Selles is de nieuwe maitre-sommelier die eerder dit jaar overkwam van Vis & Ko in Haarlem. Hij deed eerder ook ervaring op bij de sterrenrestaurants De Nederlanden in Vreeland en bij restaurant Lakes in Hilversum.

Sander Lunter spreekt van ‘precies de goede uitdaging. L’Auberge Damhotel Edam is een zaak om verliefd op te worden en het biedt mij de mogelijkheden om op culinair vlak het beste uit mezelf naar boven te halen.’

Reageer op dit artikel