nieuws

Souschef werkt zich dood in keuken

Restaurant

De culinaire wereld in Groot-Brittannië is opgeschrikt door de door van een talentvolle jonge kok als gevolg van extreem lange werkdagen. De 23-jarige Nathan Laity overleed aan de gevolgen van uitputting nadat hij 27 dagen lang onafgebroken veertien uur per dag had gewerkt in het restaurant Tate Modern in Londen.

Souschef werkt zich dood in keuken

Door honderd uur per week te werken raakte het immuunsysteem van Laity buiten werking. Tijd voor een artsbezoek vanwege een zere keel gunde hij zichzelf niet. Nathan Laity overleed na 27 dagen onafgebroken werken in zijn slaap.

De talentvolle kok was naar Londen gegaan om zijn droom topkok te worden, te verwezenlijken. Hij kookte sinds 2008 voor Tate Modern. De laatste 27 dagen van zijn leven werkte hij onafgebroken ruim veertien uur per dag als souschef in de keuken.

Eerder werkte hij onder meer voor het prestigieuze hotel Hustyns hotel in Wadebridge, Cornwall en een toprestaurant in Portugal.

Marc Smeets van restaurant Lepels in Schiedam reageert op Twitter over de dood van de jonge kok. ‘Triest bericht, een goede waarschuwing voor ons allemaal’, schrijft Smeets.

Reageer op dit artikel