nieuws

Zilveren Mossel naar De Rooi Pannen

Restaurant

De Zilveren Mossel Trofee 2010 is gewonnen door leerlingen van De Rooi Pannen uit Tilburg. De wedstrijd vond plaats in het nieuwe pand van het ROC Zeeland in Middelburg.

Zilveren Mossel naar De Rooi Pannen

De koks Deniz Batens en Joep Smetsers, gastheer Elkan Vuuregge en gastvrouw Mara van Lieshout wonnen bovendien ook de Persprijs en de Styling/Innovatie Award.

Inter Scaldes

De winnaars krijgen een diner voor vier personen met overnachting in de luxe tweesterrenzaak Inter Scaldes in Kruiningen.

De winnaars bereidden en serveerden ter plekke een driegangenmenu bestaande uit vis, schaal- en schelpdieren. De amuse bestond uit Zeeuwse mosselen met een crème van wasabi en miso, dashi gelei, romige mosseljus en kort geschroeide Sint Jacobs mossel.

Als voorgerecht zetten de leerlingen gebakken en geplette langoustines met pompoenbereidingen, oestertartaar, enoki paddenstoel, limoen, brioche en yuzu mayoniase op tafel.

Aansluitend volgde een hoofdgerecht van gestoomde tarbot met kokkels, groene asperge, pastinaakpuree, licht gerookte kreeft, pommes Paolo, ‘aarde’ en kreeftenjus.

Het dessert bestond uit gepocheerde peer met karamel, chocolade, koekkruim en praline-ijs. De gastheer en gastvrouw zorgden voor passende wijnen bij de gerechten.

Reageer op dit artikel