nieuws

Britse chilipeper heetste ter wereld

Restaurant

De in Groot-Brittannië geteelde Infinity chilipeper is de heetste peper ter wereld. Hij verslaat daarmee de vorige recordhouder, de Bhut Jolokia. Dat blijkt uit onderzoek van de Warwick University, meldden Britse media donderdag.

Britse chilipeper heetste ter wereld

De Infinity scoort 1.067.286 eenheden op de schaal van Scoville, die de hoeveelheid capsaïcine, het bestanddeel in hete pepers dat hun pittigheid bepaalt, aangeeft. Een Spaanse peper scoort ongeveer 1000 en de Bhut Jolokia 1.000.000.

De naam Infinity, dat eeuwigdurend betekent, is dan ook afgeleid van de enorm lange duur van de brandende smaak van de peper. Zelfs door het beste ‘tegengif’ melk is de vurige smaak niet te dempen. ,,Het is alsof je een brandend kooltje eet”, aldus de Britse kweker, Woody Woods.

De nieuwe soort is ontstaan uit een kruising tussen verschillende pepers.

Reageer op dit artikel