nieuws

Restaurant De Schat terug naar oude pand

Restaurant

Het Nijmeegse restaurant De Schat is sinds 1 mei verhuisd naar de oude locatie waar het horecabedrijf van Jurgen en Rian Eikholt in 1996 van start ging.

Restaurant De Schat terug naar oude pand

Het restaurateurspaar Eikholt heeft het onderkomen aan de Waalkade 1 verruild voor een oud pand uit 1660 aan de Lage Markt 79. Vijf jaar geleden maakten ze nog de overstap naar een ruimer onderkomen met 52 couverts. Ook lieten ze weten sterambities te hebben.

Nu gaan ze terug naar een restaurant waar 36 gasten terecht kunnen, verdeeld over twee etages. ‘De ruimte is beperkt maar hierdoor wel erg persoonlijk’, laten de ondernemers in een persbericht weten. ‘De culinaire ambitie van restaurant De Schat blijft onveranderd hoog. Wij willen bij de beste restaurants van Nijmegen en omgeving horen.’

Kok ontslagen

Vorig jaar oktober liet Jurgen Eikholt in een interview met Misset Horeca weten dat zijn omzet door de crisis was terug gelopen met 20 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Ook had hij zijn personeelsbezetting aangepast en een kok ontslagen.

De Schat kreeg landelijke bekendheid omdat ze -na hun verhuizing naar de Waalkade in Nijmegen vijf jaar geleden- zich als eerste rookvrije restaurant van Nederland profileerden.

Reageer op dit artikel