nieuws

Topkoks bij Giel Beelen voor Extraordinary Ones

Restaurant

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 4 juni ontvangt 3 FM DJ Giel Beelen dagelijks een topkop in zijn populaire ochtendshow. Ze verzorgen het ontbijt en roepen luisteraars de actie ‘Extraordinary Ones’ te steunen. Horecabedrijven die hier aan meedoen doneren 20 cent per verkochte maaltijd om zo de honger elders in de wereld te stillen.

Topkoks bij Giel Beelen voor Extraordinary Ones

Jaarlijks worden in Nederlandse restaurants een miljard maaltijden geserveerd, terwijl elders in de wereld kinderen soms dagen achter elkaar zonder eten zitten. Met die achterliggende gedachte bedacht de Nederlander Leon Aarts een manier om deze kinderen te helpen: Door aan iedere verkochte horecamaaltijd 20 cent toe te voegen, helpt zijn initiatief ‘Extraordinary Ones’ een kind in een derdewereldland aan een voedzame maaltijd.

Giel Beelen steunt dit initiatief en zal komende week iedere ochtend een bekende sterrenchef in zijn show ontvangen. Hieronder Cas Spijkers en de chefkok van Fifteen. Zij verzorgen een ontbijt voor de gasten van de ochtendshow en roepen luisteraars op om dit initiatief massaal te steunen, door te kiezen voor een restaurant dat Extraordinary Ones steunt of door hun favoriete restaurant te vragen ook mee te doen.

Leon Aarts: ‘Voor het eind van het jaar willen we 1000 restaurants enthousiast krijgen voor ons idee. Bovendien willen we het concept ook in andere landen gaan introduceren. In Engeland heeft het in ieder geval de aandacht getrokken’.

Het geld dat Extraordinary Ones ophaalt wordt gedoneerd aan The Hunger Project. Voor iedere 20 cent kunnen zij een gezonde maaltijd serveren aan een kind. Dit gebeurt op school: op die manier wordt het kind door de ouders naar school gestuurd om te eten (thuis weer een mond minder..) en bouwt het bovendien aan zijn of haar toekomst.

Horecaondernemers die het initiatief al ondersteunen zijn onder andere Hans van Wolde van Beluga, Davanti in Valkenburg en Neva in Amsterdam. Restaurants en eetcafés die ook mee willen doen kunnen zich aanmelden via de site: www.extraordinaryones.com

Reageer op dit artikel