nieuws

Gerrit Greveling aan de slag in berghut

Restaurant

Alliancevoorzitter en patron-cuisinier van sterrestaurant Chalet Royal in Den Bosch Gerrit Greveling staat deze zomer éénmalig aan de kachel in een Oostenrijkse bergut. Hij doet dit op uitnodiging van het Tiroler bureau voor toerisme, die de regio wil promoten.

Gerrit Greveling aan de slag in berghut

Vorig jaar werd de speciale gastronomische route ‘Culinaire St. Jakobsweg van Paznaun’ geïntroduceerd. Een route langs een aantal berhutten in het Paznauntal, waar regionale producten, traditionele gerechten en activiteiten en culinair genieten de rode draad vormen.

Greveling ontwikkelt voor de Niederelbehütte, één van de vier deelnemende hutten, een menu. Voor de drie andere berghotels zijn drie andere Europese topchefs gevraagd. Het project staat onder leiding van Eckart Witzigmann, de eerste driesterrenchef buiten Frankrijk. In het eerste weekend van juli zijn de chefs zelf aanwezig in de hutten om hun menu te koken. Hun menu’s blijven tot het einde van de zomer op de kaart van de berghotels staan.

Andere deelnemende chef Martin Herrman van Chateau Dollenberg in Bad Peterstal-Griesbach, Duitsland (sinds vorig jaar twee sterren) kookt in de Jamtalhütte; Franz Fuiko van Carpe Diem in Salzburg, Oostenrijk (één ster) maakt een menu voor de Ascherhütte en Ivo Adam van Seven in Ascona, Zwitserland doet dat voor de Heidelbergerhütte.

Reageer op dit artikel