nieuws

Groei Japanse restaurants buiten Randstad

Restaurant

Het aantal Japanse restaurants in ons land is de afgelopen tien jaar bijna verdrievoudigd. De groei zet naar verwachting door en dan vooral buiten de Randstad.

Groei Japanse restaurants buiten Randstad

Dat zegt Bram Stokman van Adhoc horecamakelaars bv, die zich mede baseert op cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering en het Centraal Bureau voor Statistiek.

‘Wij zien een trend van het all-you-can-eat Japans eten’, zegt Stokman. ‘Voor dit type concept wordt gezocht naar locaties vanaf driehonderd vierkante meter, op A-locaties in steden vanaf circa honderdduizend inwoners.’

Als deze steden in de vraag zijn voorzien dan zullen volgens Stokman de kleinere steden volgen. Stokman: ‘Momenteel is bijna 70 procent van alle Japanse restaurants gevestigd in Noord- en Zuid-Holland. Men verwacht dat het aanbod vooral in steden buiten de Randstad het komende jaar sterk zal toenemen’.

Ons land telde in 2009 148 Japanse restaurants. In 1999 waren dat er nog 55. De bekende ketens van all-you-can-eat Japans concepten zijn Shabu Shabu en Sumo.

Reageer op dit artikel