nieuws

Italië neemt blauwe mozzarella in beslag

Restaurant

De politie in Italië heeft 70.000 mozzarella-kazen in beslag genomen die blauw werden zodra ze uit de verpakking werden gehaald. Dat hebben de autoriteiten zaterdag gemeld.

Italië neemt blauwe mozzarella in beslag

De kaas was gemaakt in Duitsland en bestemd voor een Italiaanse bedrijf dat het verkocht aan supermarkten in het noorden van het land. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de Europese Commissie en de Duitse autoriteiten ingelicht.

Een consument had de autoriteiten van Turijn ingelicht door foto’s met haar mobiele telefoon te sturen van de zachte kaas die onmiddellijk blauw werd zodra die met lucht in contact kwam. De politie liet weten dat de kaas van de planken is gehaald en naar het laboratorium is gestuurd voor onderzoek.

Reageer op dit artikel