nieuws

Mutaties en koerswijziging bij Het Veerhuys

Restaurant

Chef-kok Bobby Rust en maître Janine Kinderman verlaten restaurant Het Veerhuys in Almere. Een koerswijziging ligt volgens de talenten ten grondslag aan hun vertrek. Martin Ruisaard keert terug als chef-kok bij het vorig jaar geopende ambitieuze restaurant.

Mutaties en koerswijziging bij Het Veerhuys

Eigenaar Thijs Rijsbergen bevestigt de koerswijziging van restaurant Het Veerhuys en laat weten meer marktgericht en minder idealistischer te koken. ‘We maken afspraken met leveranciers en werken met minder leveranciers. De markt bepaalt de koers van ons restaurant’.

Voor Bobby Rust is de koerswijziging reden voor vertrek. Rijsbergen: ‘Bobby kan geweldig goed koken maar als er meer economisch gekookt moet worden, moet je ook meer naar de inkoopprijs van producten kijken. We gaan in goed overleg uit elkaar’.

Rijsbergen vervolgt: ‘De nieuwe koers eist een minder idealistische benadering met ook andere producten. Iedereen weet dat op verschillende niveaus voortreffelijk kan worden gegeten. Echter Bobby en Janine gaan voor de absolute top. Dit is logisch gelet op hun leerschool, achtergrond en ambities. Het Veerhuys wordt door de marktomstandigheden gedwongen lagere prijzen te gaan hanteren. Dit leidt natuurlijk automatisch tot andere keuzes in gerechten en ingrediënten’.

Het Veerhuys

Het vertrek van Rust wordt opgevangen door het terughalen van Martin Ruisaard als chef-kok. Ruisaard was er vorig jaar bij de start van Het Veerhuys bij, samen met Rust en Dennis Huwaë. Vrij vlot daarna vertrok hij. Per 1 juli is Ruisaard weer terug in de keuken van Het Veerhuys.

Het aangekondigde vertrek van Kinderman is zo vers dat Rijsbergen nog nadenkt over het invullen van de opvolging. ‘Over de functie van sommelier maak ik mij niet de meeste zorgen’, aldus Rijsbergen.

Janine Kinderman

Rijsbergen schrijft de koerswijziging van Het Veerhuys toe aan de economische omstandigheden. ‘Verder sta ik ervoor dat we de beste zaak van Almere blijven. Mijn droom is niet in duigen gevallen, maar slechts tijdelijk aangepast door de situatie’.

De vertrekkende maître Janine Kinderman laat weten open te staan voor aanbiedingen uit het topsegment. ‘Dat kan zowel binnen- als buitenland zijn. De koers die Het Veerhuys nu kiest, is niet mijn koers. Bobby en ik willen in de absolute top werken’.

Bobby Rust

Het Veerhuys werd vorig jaar met de nodige media-aandacht geopend. Het restaurant viel op met jeugdig talent op sleutelposities in de organisatie. Zo werkte Rust eerder voor De Librije, viel Huwaë op bij Ciel Bleu en was Ruisaard eerder werkzaam voor Amarone. Kinderman won in 2009, het oprichtingsjaar van het restaurant, het NK Gastvrouw van het Jaar.

Reageer op dit artikel