nieuws

Van Baars weg bij Herberg van Smallingerland

Restaurant

Chef-kok Thom Gabie van Baars verlaat De Herberg van Smallingerland in Rottevalle en stapt over naar Golden Tulip. Hij wordt in de keuken van het bedrijf van Freddy Bult opgevolgd door souschef Martin Feringa, die ook op Landgoed Lauswolt al met Van Baars werkte.

Van Baars weg bij Herberg van Smallingerland

Van Baars kwam in 2007 over vanaf Lauswolt, waar hij krap een jaar nadat hij daar Marc van Gulick opvolgde alweer vertrok toen Van Gulick terugkeerde van zijn avontuur bij De Hoefslag. Van Baars gaat nu aan de slag bij Golden Tulip Tjaarda in Oranjewoud.

Feringa werkte eerder bij De Hoefslag in Bosch en Duin. ‘Martin bewijst zich al jaren op topniveau en is klaar om in zijn nieuwe functie alle energie te steken in onze Bib Gourmand filosofie en tot sterrengerechten te komen’, zegt Bult tegen Lekker over zijn nieuwe chef-kok.

Restyling

Het nieuws over het vertrek van Van Baars komt kort nadat De Herberg van Smallingerland een flinke restyling heeft afgerond. Onder het mom ‘als je het doet moet je het goed doen’, werd het interieur grondig onder handen genomen.

De hal werd voorzien van een glazen pui, en het zicht op de keuken is verbeterd. In het restaurant is de indeling van het interieur ruimer van opzet, de kleurstelling op de wanden en het plafond is wisselend antraciet grijs, petrol blauw en oudroze, de vloeren hebben een industriële touch.

Reageer op dit artikel