nieuws

Co Simmers trekt stekker uit luxe restaurant

Restaurant

Co Simmers heeft zijn restaurant Simmers & Co gesloten. Simmers ziet geen heil meer in het restaurant en heeft woensdag 7 juli de deur voor het laatst dichtgedaan. Dit om erger te voorkomen.

Co Simmers trekt stekker uit luxe restaurant

Met de sluiting verliezen vier medewerkers hun baan. Simmers & Co is is volgens Simmers niet failliet maar is dicht ‘om erger te voorkomen’.

‘Het was niet haalbaar meer om het restaurant te exploiteren. We hebben helaas moeten besluiten om het restaurant te stoppen. Er is geen faillissement en er zijn in principe geen schuldeisers’, aldus Simmers maandagochtend.

Simmers & Co

Met de sluiting van Simmers & Co komt na dertig jaar een eind aan het bedrijf van de horecaman. Tot vorig jaar runde hij ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, waarmee hij een Michelinster haalde. In oktober verhuisde hij van Wolphaartsdijk naar Goes om Simmers & Co te starten.

‘In het begin ging het heel goed in Goes. Maar vanaf begin dit jaar kregen we de echte klappen van de recessie. Het zakelijke bezoek klapte helemaal in elkaar. Anderhalve maand geleden hebben we nog een brasserie geopend, maar ook dat mocht niet baten’, aldus Simmers.

Adviseur

In de regionale pers wordt melding gemaakt van ontevreden personeel met rechtszaken als gevolg. Simmers stelt dat het hier over een gefrustreerde medewerker gaat. Chef-kok Edwin Dingemanse was al enige tijd geleden vertrokken.

De komende periode ziet er volgens Simmers onzeker uit. Hij hoopt de zaak zo goed mogelijk af te handelen. Daarna gaat hij nadenken over zijn verdere toekomst. Wellicht gaat hij aan de slag als adviseur.

Reageer op dit artikel