nieuws

Eekhoorntjesbrood vroeg dit jaar

Restaurant

Het vochtige weer de laatste dagen in combinatie met warmte heeft ervoor gezorgd dat eekhoorntjesbrood dit jaar extreem vroeg is. ‘Ze spatten werkelijk de grond uit’, zegt een enthousiaste Marc van Gulick van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Eekhoorntjesbrood vroeg dit jaar

Marc van Gulick merkte het eekhoorntjesbrood vanochtend op bij het oprijden van de oprijlaan van het landgoed. ‘Ik reed het landgoed op en trapte snel op de rem. Ze staan zo langs de weg en zijn in nog geen 48 uur werkelijk uit de grond gespat’.

Het is vrij bijzonder dat eekhoorntjesbrood al in juli geplukt kan worden. Van Gulick: ‘Ze zijn stevig, hard en vol. Het vochtige weer de laatste dagen heeft een positief effect op het product’.

De vrijdagochtend geplukte producten liggen een paar uur later op het bord bij de lunch. ‘Even in roomboter bakken met een sjalotje, peterselie en knoflook. Heel mooi, smaakvol en geurig’, aldus Van Gulick.

Reageer op dit artikel