nieuws

Maastricht tafelt voor het goede doel

Restaurant

Maastricht organiseert opnieuw de actieweken ‘Maastricht aan Tafel’. Deelnemende restaurants serveren een menu voor 25,20 euro, waarvan twintig cent naar het goede doel ‘Extraordinary Ones’ gaat.

Maastricht tafelt voor het goede doel

De actieweken zijn een idee van Maastrichtenaar Leon Aarts. Met zijn stichting Extraordinary Ones wil hij kinderen over de hele wereld op school te eten geven. Inmiddels hebben tal van bekende Nederlanders en topkoks zich al aangesloten als ambassadeur van de stichting. Cas Spijkers, Giel Beelen, Hans van Wolde, Jamie Oliver’s Fifteen Amsterdam en Felix Meurders sprongen al op de bres.

Initiatiefnemer Aarts wil gasten stil laten staan bij wat die bedragen kunnen uitmaken voor kinderen. ‘Elk jaar worden meer dan één miljard maaltijden geserveerd in Nederland. Dat komt overeen met het voeden van meer dan drie miljoen kinderen – elk jaar. Stel dat getal wereldwijd eens voor en bedenk hoe we dan samen een verschil kunnen maken.’

Tijdens de actieweek organiseren de restaurants en deelnemende bedrijven nog meer activiteiten. Zo is er ook een speciale stadswandeling langs de ‘gastronomische geheimen’ van Maastricht, een workshop vlaaien bakken en zijn er diverse tentoonstellingen.

De deelnemende sterrensrestaurants serveren een duurder menu, voor 40,20 euro. Voor twintig eurocent kan een kind al worden voorzien van eten op school. Voor een video van wat extraordinary ones doet zie hieronder.

Reageer op dit artikel