nieuws

Prominenten kiezen beste mosselwijn

Restaurant

De Pinot Blanc ‘Tradition’ van het huis Michel Fonné uit de Elzas is door 150 proevers gekozen tot beste mosselwijn van 2010.

Prominenten kiezen beste mosselwijn

In het proefpanel zaten prominenten als Maartje en Kees Boudeling en Cas Spijkers. Volgens de jury is de wijn ‘open en uitbundig, zwoel met duidelijk perzik, met een sappige smaakinzet met voldoende vulling. De delicate afdronk wordt omlijst door frisse zuren.’

De verkiezing van de beste mosselwijn is een jaarlijkse traditie in mosselstad Philippine. De traditionele proeverij vond plaats in hotel/restaurant ‘Au Port’. Net als in andere jaren stonden er 20 soorten pinot blanc uit de Elzas op de proeftafel. Dit jaar kwam de Pinot Blanc van Michel Fonné, geïmporteerd door Wijnimport J. Bart, als beste uit de bus.

Bij de verkiezing bleek ook dat de mosselen dit jaar van uitmuntende kwaliteit zijn. Volgens de kenners is het nog nooit voorgekomen, dat aan het begin van het seizoen, begin juli, de mosselen zo goed zijn met een vleesgewicht van boven de 30 procent.

Reageer op dit artikel