nieuws

Sligro boekt flinke winst

Restaurant

Sligro boekte in de eerste zes maanden van 2010 een hogere nettowinst dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf groeit dus tegen de marktrend in.

Sligro boekt flinke winst

In foodservice realiseerde het bedrijf in het eerste halfjaar een autonome omzetgroei van 4,9 procent. Hoewel er nog geen marktcijfers over het hele eerste halfjaar beschikaar zijn, lijkt het er door de horecacijfersop dat het eerste kwartaal een krimpende foodservicemarkt laat zien. Sligro groeit dus tegen de trend in.

Directievoorzitter Koen Slippens is trots op het resultaat. ‘In uitdagende marktomstandigheden heeft Sligro Food Group in zowel Foodservice als Food retail een sterke autonome omzetontwikkeling laten zien. In overeenstemming met onze ambitie ontwikkelden wij ons in beide marktsegmenten duidelijk beter dan de totale markt. De groep wist het eerste halfjaar met een winststijging af te sluiten, terwijl ons investeringsprogramma volop doorloopt om in de toekomst te kunnen profiteren van economisch herstel.’

Het bedrijf verwacht voor heel 2010 een hogere omzet dan in 2009. De nettowinst kwam in het eerste halfjaar uit op 28 miljoen euro. Vorig jaar was dat 26,8 miljoen euro in de eerste helft van het jaar. Analisten rekenden eerder op een nettowinst van 29,6 miljoen euro.

Reageer op dit artikel