nieuws

Bond kiest beste Chinese restaurant

Restaurant

Het restaurant ‘De Lange Muur’ in Zwolle is door de consumentenbond uitgeroepen tot het beste Chinese Restaurant van Nederland. De bond testte 240 maaltijden in veertig restaurants.

Bond kiest beste Chinese restaurant

Chinese restaurants kampen vaak met het imago dat er onhygiënisch gewerkt zou worden. Onderzoek door de consumentenbond lijkt anders uit te wijzen. Van de 240 maaltijden waren er zeven op onhygiënische manier bereid.

De consumentenbond testte de gerechten op hoeveelheid levende bacteriën, enterobacteriën en de ziekteverwekker Bacillus Cereus. De lange Muur kreeg de hoogste score van 9,2. De rijst/nasi scoorde een 9,5, de babi pangang een tien en de saté een 9,2.

Na restaurant de lange muur scoorde het Tilburgse Restaurant Wa Sing erg goed met een 9,1. Restaurant met de laagste score was de Golden Garden in Haarlem. Zij behaalden een 1,2.

De consumentenbond was aanvankelijk van plan om bij de veertig Chinese restaurants de keuken te inspecteren en bij elke zaak een aantal monsters mee te nemen voor microbiologisch onderzoek. De bond werd echter nergens toegelaten.

Om toch te onderzoeken wat de kwaliteit in Chinese restaurants is, bezocht de bond de veertig restaurants tweemaal in twee weken anoniem. Beide keren bestelde de bond kip saté en een portie babi pangang met witte rijst of nasi. De maaltijden werden in een laboratorium onderzocht.

Reageer op dit artikel