nieuws

Paddenstoelen zoeken Italië levensgevaarlijk

Restaurant

Zeker zeventien mensen zijn de laatste tien dagen om het leven gekomen, terwijl zij in de bergen en bossen van Noord-Italië naar paddenstoelen zochten. Een andere zoeker wordt al een week vermist. Volgens reddingswerkers zijn er zoveel ongevallen, omdat de paddenstoelenzoekers in hun speurtocht de veiligheidsregels negeren en te grote risico’s nemen.

Paddenstoelen zoeken Italië levensgevaarlijk

De Italiaanse krant la Repubblica spreekt van een ‘bloedbad’. Zondagmorgen viel het derde slachtoffer in drie dagen in het bergdal Valtellina. Daar stierf zaterdag nog een vrouw van 65 jaar, die op zoek naar paddenstoelen op een steile helling uitgleed en een val van 40 meter maakte. In de buurt van de marmerstad Carrara in de regio Toscane kwam zondag een 41-jarige geoloog om, toen hij uitgleed en 20 meter naar beneden stortte.

‘Er is te veel zorgeloos gedrag. Te veel mensen kan het geen zier schelen wat de regels zijn en helaas is dit het resultaat’, aldus Gino Cornelli, hoofd van de reddingsdienst in Valle di Fassa in het noordwesten van Italië in La Republicca.

Omdat in augustus veel zware buien zijn gevallen in Italië en het bijzonder warm was, wordt dit jaar een bijzonder goed paddenstoelenseizoen verwacht.

Reageer op dit artikel