nieuws

Radio 1 komt met culinair radioprogramma

Restaurant

Radio 1 start met een vierwekelijks culinair radioprogramma. Het programma, genaamd ‘Mangiare’ wordt gepresenteerd door Petra Possel. Zij praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten en koken. De eerste uitzending is vrijdag 10 september van 19.00 tot 20.00 uur op Radio 1.

Radio 1 komt met culinair radioprogramma

Het programma is bedacht door Kunststof-presentator Petra Possel. De pilot van het programma viel vorig jaar op tijdens de eerste editie van het Radiolab, de proeftuin op Radio 1 waarin programmamakers de kans krijgen hun droomidee uit te voeren én een plaats te veroveren in het uitzendschema. De pilot werd uitermate goed ontvangen, zo’n honderd positieve e-mails kwamen binnen na uitzending van de pilot.

De missie van het radioprogramma is om onafhankelijk en kritisch te informeren over onder andere de culinaire wereld. Bovendien wil presentator Petra Possel ook haar licht laten schijnen over aanverwante zaken die steeds belangrijker worden. Denk hierbij aan duurzaamheid, biologische producten en gezond eten.

Aan het programma werken een aantal bekende namen uit de culinaire wereld mee. Zo zit Johannes van Dam in een proefpanel en heeft Jonah Freud van De Kookboekhandel een eigen kookboekenrubriek. Verslaggever Chris Baiema gaat op reportage in het vaste onderdeel ‘Koken thuis bij’.

Verder is er aandacht voor de verhalen van koks, boeren, producenten, ambachtslieden, culi’s en andere lekkerbekken. Luisteraars krijgen uitgebreid de ruimte om per mail vragen te stellen en receptuur uit te wisselen op de website die op dit moment nog in aanbouw is.

Reageer op dit artikel