nieuws

Restaurant OAK ING starter van de maand

Restaurant

Restaurant OAK in Bentveld is de ING starter van de maand augustus. OAK heeft een goed ondernemingsplan, is innovatief en biedt een bijzonder product, aldus ING. OAK wil een ‘hommage brengen’ aan de traditionele Franse keuken.

Restaurant OAK ING starter van de maand

Eny Kley en Caspar Bürgi zijn de ondernemers achter Restaurant OAK. Ze willen met hun restaurant zowel modern als traditioneel zijn en hechten veel waarde aan duurzaamheid.

‘De producten die wij gebruiken moeten biologisch en eerlijk zijn, van de koffie tot het biologisch afbreekbare wasmiddel.’, aldus Kley. Streekgebondenheid is een andere pilaar van OAK. ‘Waarom zou je iets uit Nieuw-Zeeland importeren als je de lekkerste producten – bijvoorbeeld een seizoensgroente als asperges – gewoon in Nederland kunt vinden.’

Voordat OAK opende, hebben Kley en Bürgi een groot buurtonderzoek gedaan om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de eisen van de omwonenden. Ze willen graag de ‘huiskamer van Bentveld’ zijn, en daarvoor is een verbintenis met de buurt onontbeerlijk.

Vanwege de sociale functie van het restaurant, wil OAK iets terugdoen voor de buurt. Er zijn plannen om de buurtgenoten met een minimuminkomen uit te nodigen voor een gratis feestmaal. Gesprekken met de gemeente zijn daarvoor nog bezig.

De ING kiest maandelijks de Starter van de maand. De starters worden genomineerd door medewerkers van de ING uit heel Nederland. Een jury maakt de uiteindelijke keuze. Criteria om genomineerd te worden zijn een goed ondernemingsplan, innovatief vermogen, een bijzonder product, degelijk ondernemerschap en inventiviteit.

Reageer op dit artikel