nieuws

Robinson: ‘Nederlandse wijn verrassend goed

Restaurant

Volgens Jancis Robinson, Master of Wine en één van de meest gezaghebbende wijnschrijvers ter wereld, is de kwaliteit van Nederlandse wijn verrassend goed en is de wijn erg goed gemaakt.

Robinson: ‘Nederlandse wijn verrassend goed

Robinson kreeg bezoek van een team van wijnwebsite By the Grape. Het team bracht wijnen mee van de wijndomeinen de Colonjes, Gelders Laren, De Apostelhoeve, Achterhoekse Wijnbouwers en De Kleine Schorre.

Voor dat ze de wijnen proefde was Robinson nogal sceptisch over de Nederlandse wijn. Dat sloeg snel om, ze was totaal verrast door de uitstekende kwaliteit. Ze vond de wijnen ‘goed gemaakt’, ‘beter dan Engelse wijnen’ en complimenteerde de Nederlandse wijnmakers, aldus By the Grape.

Een compliment was er ook voor de opmerkelijk vormgegeven fles van de serie wijnen ‘Kus’, gemaakt door wijndomein Gelders Laren in samenwerking met Thérèse de Boer van De Librije.

Op haar website schreef Robinson een lovend artikel over de wijnen met de titel ‘my most surprising taste ever’.

Jancis Robinson is Master of Wine en al jaren een autoriteit op wijngebied. Ze heeft een column in de Financial Times, is de auteur van de gezaghebbende Oxford Companion to Wine en The Wine Atlas (samen met Hugh Johnson) en maakte in de jaren negentig een reeks wijnprogramma’s voor de BBC. Sinds 2000 heeft ze een eigen, succesvolle website met betalende leden uit de hele wereld.

Reageer op dit artikel