nieuws

VlamInDePan eerste biorestaurant

Restaurant

Het eerste officieel erkende bio-restaurant in Nederland is een feit. Restaurant VlamInDePan in Haarlem heeft de primeur. Eigenaresse Femke van den Heuvel ontving het eerste ‘bio-certificaat voor de horeca’.

VlamInDePan eerste biorestaurant

De horecaonderneemster is blij met de erkenning. ‘Op deze manier kan ik laten weten hoe belangrijk het voor ons is dat een substantieel deel van onze gerechten met biologische ingrediënten is bereid’.

Restaurant VlamInDePan mag vanaf nu het nieuwe EKO-logo voor de horeca voeren. In het restaurant kunnen de gasten het certificaat zien hangen met daarop hetbehaalde aankooppercentage voor biologische ingrediënten.

Voor de horeca geldt officieel geen wettelijk voorschrift als voor de producenten van bio-producten. Horecaondernemers gaven aan zich toch met een certificaat te willen onderscheiden. Na een proefproject van cuisinier Eric van Veluwen startte controle-organisatie Skal eind 2009 met een certificatieprogramma op basis van het percentage ingekochte gecertificeerde bio-ingrediënten. Begin 2010 meldden zich de eerste horecabedrijven aan.

Reageer op dit artikel