nieuws

300 Italiaanse topwijnen op Borsa Vini

Restaurant

De Italiaanse wijnbeurs Borsa Vini zet onder het motto ‘Italiaanse Rijkdom in het Glas’ maar liefst 300 topwijnen uit heel Italië op de proeftafel. In de Passenger Terminal in Amsterdam presenteren 47 producenten hun wijnen op 14 oktober.

300 Italiaanse topwijnen op Borsa Vini

De wijnbeurs Borsa Vini begint ’s morgens met een seminar ‘Wijnen van vulkanische bodem’ onder leiding van Attilio Scienza, professor in de wijnbouw aan de universiteit van Milaan en wijnschrijver, en de Italiaanse wijnexpert Fred Nijhuis.

Gesproken wordt over de invloed van de vulkanische bodem op de wijnen, de wijze van teelt en vinificatie en de karakteristieke eigenschappen van de afzonderlijke wijnen. Aansluitend aan de presentatie worden diverse wijnen geproefd van bekende en minder bekende vulkanische gebieden.

Na een lunchbuffet is er ’s middags een doorlopende proeverij in aanwezigheid van de wijnproducenten. In totaal presenteren zij 300 topwijnen afkomstig uit heel Italië.

De wijnbeurs in de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) is uitsluitend bestemd voor de horeca, vakhandel en pers. De organisatie is in handen van het Italiaanse Instituut voor Buitenlandse Handel, het ICE.

Reageer op dit artikel