nieuws

Braakhekke heeft voorkeur voor Topchef

Restaurant

Joop Braakhekke heeft een lichte voorkeur voor het tv-programma Topchef van RTL5 ten opzicht van Masterchef van Net 5. Braakhekke geeft Topchefs een acht en Masterchef een zeven als rapportcijfer.

Braakhekke heeft voorkeur voor Topchef

Volgens Braakhekke wordt Topchef grootser aangepakt. Het lijkt volgens Braakhekke op de kookprogramma’s van Gordon Ramsay.

Masterchef is volgens Braakhekke intiemer. ‘En het programma heeft een presentatrice, Renate Verbaan. Maar was Verbaan echt bijdraagt aan het programma, weet ik niet. Er moest vast nog een vrouw bij’, aldus Braakhekke in de Metro.

De Metro vroeg Braakhekke om de twee programma’s met elkaar te vergelijken. De eigenaar van restaurant Le Garage in Amsterdam stelt dat Robert Kranenborg en Julius Jaspers in Topchef beide vakmensen zijn. ‘Alleen is Julius Jaspers een vreemde eend in de bijt. Die moet nog een beetje leren zwemmen.’

Volgens Braakhekke mag Tophef meer kookinformatie bieden aan de kijker. Bij Masterchef mist Braakhekke uitleg bij de beoordeling van de kandidaten.

Voor Braakhekke, die zelf jarenlang voor tv-programma’s werkte, is Topchef professioneler en duidelijker vergelijken met Masterchef. Topchef krijgt dan ook een acht als rapportcijfer en Masterchef een zeven.

Reageer op dit artikel