nieuws

Composteerbare koffiebekers winnen koks!trofee

Restaurant

De composteerbare koffiebekers van Redbeans zijn dinsdag uitgeroepen tot totaalwinnaar van de Koks! Innovatie troffee 2010. Volgens de juryvoorzitter zijn de bekers ‘een doorbaak naar andere producten die van soortgelijke materialen kunnen worden gemaakt’.

Composteerbare koffiebekers winnen koks!trofee

Volgens voorzitter Nelleke Meinders kan de vinding een brede toepassing krijgen bij vooral ziekenhuizen en organisaties als de Nederlandse Spoorwegen. ‘Het milieu is hier absoluut bij gebaat.’

De koffiebekers waren de jurykeuze, maar ook het publiek kon haar stem laten horen via internet. Daar kwamen de schrijfsauzen voor chefs van King Cuisine het beste uit de bus. Bijna twintig procent van de stemmers gaf de voorkeur aan dit product. De sauzen geven koks de mogelijkheid hun gerechten van extra glans en smaak te voorzien.

De organisatie van de trofeeën ligt in handen van het Kokskwartet, de VHVG vereniging voor Food&Hospitality Management en wordt mede mogelijk gemaakt door Deli XL.

In de wedstrijd waren verschillende categorieën. In de categorie Food&Beverage wint van Oordt PortionPack met de inzending ‘zout met een verlaagd natriumgehalte’. Bij die inzending is de helft van het zout vervangen door andere mineralen.

In de categorie hardware wint Coffee & Meals on Wheels van Nescafé en Sortrans. Ze presenteren samen een wagen waarmee broodmaaltijden en warme dranken tegelijk aangeboden kunnen worden, aan het bed of ergens anders. De jury noemt het een ‘duidelijke meerwaarde’. ‘Nette uitstraling, efficiënt, gastvrij en eigen keuzevrijheid.’

In de categorie Concept&Management is het multicenti buffet van Zwanenburg uitgeroepen tot winnaar. Het is een modulair opbouwsysteem dat binnen alle ruimte past.

In totaal waren er 28 verschillende inzendingen.

Reageer op dit artikel