nieuws

IENS komt met online reserveringssysteem

Restaurant

Aansluitend op de online restaurantgids, komt IENS nu met een ‘24/7’ reserveringssysteem via hun site. Gratis voor restaurateurs én gasten, claimt de site.

IENS komt met online reserveringssysteem

Voorheen was het alleen mogelijk om via IENS telefoonnummers op te vragen, om zo zelf te reserveren bij een restaurant naar keuze. Nu kan het allemaal via dezelfde website. Restaurateurs kunnen kiezen of ze de reserveringen per sms, e-mail of fax willen ontvangen.

Voordeel voor de restaurateur is volgens de website dat hij geen soft- en hardware hoeft aan te schaffen. Het is een web-based service, gemaakt in samenwerking met livebookings.com.

Volgens oprichter Iens Boswijk hebbend eerste tweehonderd restaurants zich al bij de service aangesloten.

Helemaal gratis is het niet, zo blijkt. Het restaurant moet standaard een aanbieding voor de gast doen via iens.nl en zijn eigen website. Die wordt dan in een apart scherm op IENS getoond, zodat de gasten gemakkelijk een keuze kunnen maken. De restaurateur vraagt voor reserveringen op die aanbieding een bijdrage van de restaurateur van twee euro per couvert.

Reageer op dit artikel