nieuws

Kromme Watergang komt met boek en film

Restaurant

Edwin Vinke van de Kromme Watergang komt volgend jaar met een nieuw boek over Zeeuws-Vlaanderen en een deel van Zeeland. Het wordt een lees-kookboek en er zijn nu al plannen voor verfilming.

Kromme Watergang komt met boek en film

‘Het boek gaat over alles wat eetbaar is. Het wordt een soort lees-kookboek van vierhonderd pagina’s. Een heel dik boek dus.’

In het boek komen allerlei mensen aan het woord, verteld Vinke. ‘Er komen ruim twintig verschillende mensen aan bod: professoren, vissers, een buurman, biologen, iemand die in het landelijk visorgaan zit en nog veel meer.’ Het boek wordt een soort portret van Zeeuws-Vlaanderen en een deel van Zeeland.

De plannen voor verfilming van het boek liggen ook al klaar. Het zou een natuurdocumentaire moeten worden over alles wat groeit en bloeit. Hij hoopt er volgend jaar meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Reageer op dit artikel