nieuws

Mijn Tent is Top-zaak Mangú dicht

Restaurant

Restaurant Mangú in Enschede is niet meer. Het restaurant uit de tv-serie Mijn Tent is Top is gisteren gesloten. Voormalig eigenaar Max Rodrigues-Nunes wijdt de sluiting van de zaak aan problemen met de nieuwe eigenaar, die in de ogen van Rodrigues-Nunes meer belang heeft in het vastgoed dan in het horecaconcept.

Mijn Tent is Top-zaak Mangú dicht

Rodrigues-Nunes stelt dat pandeigenaar Guus Brandriet een dubbele agenda had. Rodrigues-Nunes verkocht begin dit jaar zijn 50 procent belang in Mangú aan Brandriet. De andere 50 procent bleven in handen van Gina Veen, de partner van Max.

‘Na de verkoop van mijn belang begin dit jaar bleek dat Brandriet Mangú alleen wilde hebben. Mede door het saneren van arbeidsplaatsen moest Gina steeds meer zelf doen. Ze stond met de rug tegen de muur. Hierdoor kon het bedrijf niet meer functioneren’, aldus Rodrigues-Nunes.

Mangú

Rodrigues-Nunes vervolgt: ‘We zijn met Heineken, ING, Europese Horeca Financieringsmaatschappij en Brandriet om de tafel gegaan. Met Gina is een vertrekregeling getroffen. Dat was in juni. Daarmee is het bedrijf volledig in handen gekomen van Brandriet, een vastgoedman en geen horecaman. Die wil er nu iets anders mee doen’.

Volgens Rodrigues-Nunes ligt het verdwijnen van Mangú niet aan het concept. ‘Er waren andere factoren die het moeilijk maakten. Zoals de herfinanciering die vorig jaar zomer nodig was. Het opstarten van een bedrijf in acht weken is onmogelijk. Er kwamen allerlei gebreken naar voren, waardoor we moesten herfinancieren tegen extreem hoge rentes.’

Mijn Tent is Top

Mangú is het tweede horecabedrijf van de vier uit deze serie van Mijn Tent is Top die de deuren sluit. Enkele maanden geleden ging de stekker uit het Haagse restaurant Choix du Chef. Dit vanwege financiële problemen. Bij winnaar Flinstering in Breda is één van de eigenaren enige tijd geleden opgestapt. Stadscafé Bij Jansen in Groningen draait gewoon.

Inmiddels werken Rodrigues-Nunes en Veen achter de schermen aan een nieuw horecaconcept. Het gaat om een eetconcept waarbij de succesvolle Mangú bites (kleine gerechten tussen voor- en hoofdgerecht, red.) een centrale rol spelen. Veen gaat hierbij, samen met twee vrouwelijke kookcollega’s, als het ware een grote chefs table exploiteren.

Sushirestaurant Yuki

Rodrigues-Nunes: ‘Het concept Mangú, maar dan alles er omheen eruit. Gina zelf heeft een radiostilte afgekondigd. Volgende week bevalt ze van ons eerste kind. Begin volgend jaar staat ze weer in de keuken in ons nieuwe horecabedrijf. Ons personeel van Mangú heeft gelukkig allemaal weer een nieuwe baan gevonden’.

In het pand van Mangú komt een Aziatisch restaurant. De regionale krant TC Tubantia meldt dat er vanaf 1 oktober sushirestaurant ‘Yuki’ is gevestigd. Brandriet gaat deze zaak runnen in samenwerking met compagnon Tjun Wang uit Gouda.

Reageer op dit artikel