nieuws

Real Food Congres voor ‘beter eten

Restaurant

Het eerste ‘real food congres’ is een feit: van 17 tot en met 19 september is het Real Food Festival en Congres Nederland. Real food is een verzamelnaam voor biologische, authentieke, streek-, milieukeur-, scharrel- en smaakvolle producten.

Real Food Congres voor ‘beter eten

Het congres is bedoeld voor ondernemers uit de agrofoodsector. Ze kunnen zo nieuwe contacten en verbindingen leggen. De organisatie wil hen overtuigen van het feit dat Real Food een ‘blijvende aanvulling is op bestaande agrofood-activiteiten’.

Volgens Ed Hendriks van Agro & Co komt er steeds meer interesse voor Real Food. ‘De toenemende belangstelling voor Real Food heeft te maken met een ontwikkeling in de tijd. Met de groei van onze welvaart, groeien ook de eisen die wij aan ons voedsel stellen.’

Volgens de project regisseur bij Agro & Co kwam deze trend op toen er voldoende voedsel was, lang na de crisis na de Tweede Wereldoorlog. ‘Tegenwoordig willen mensen weten wat er in hun producten zit en waar ze vandaan komen.’

In Nederland is de term ‘Real Food’ nog niet zo bekend, zegt Hendriks. ‘Daarom hebben wij die term vertaald naar Beter Eten: beter voor jezelf, beter voor je omgeving en beter voor de producent die het maakt.’

Volgens de organisatie bedraagt de omzet van Real Food producten zo’n twintig procent van de totale foodomzet. Dat zou neerkomen op ongeveer vijftig miljard euro.

Op het congres is een ontbijt met producten van Real Food en een forumdiscussie onder de titel ‘De kansen van Real Food’. Organisatie van het congres is in handen van ZLTO.

Reageer op dit artikel