nieuws

STAP laat wijnarrangementen voorlopig met rust

Restaurant

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, STAP, laat de wijnarrangementen in restaurants voorlopig ongemoeid. STAP zegt zich primair te concentreren op de activiteiten in het supermarktkanaal, maar voegt er wel aan toe de naleving van leeftijdgrenzen en het doortappen in de horeca met aandacht te volgen.

STAP laat wijnarrangementen voorlopig met rust

Directeur Wim van Dalen van STAP laat dit weten in reactie op de aanklacht tegen wijnboer Ilja Gort. Volgens STAP adviseert Gort op diens wijnflessen om twee à drie glazen wijn per dag te drinken. Dit is STAP in het verkeerde keelgat geschoten.

‘STAP zal niet op voorhand op allerlei praktijken van de horeca reageren’, meldt Van Dalen in antwoord op de vraag van MissetHoreca.nl of STAP plannen heeft in actie te komen tegen wijnarrangementen in restaurants waarbij meerdere glazen per avond worden geschonken.

‘Relevant is op welke wijze reclame wordt gemaakt voor deze en andere arrangementen en in hoeverre deze reclameacties in strijd zijn met de Reclamecode voor Alcoholhoudende Drank. De komende jaren zal de tijd die we hebben zich primair concentreren op de activiteiten van het supermarktkanaal’, aldus Van Dalen.

Van Dalen vervolgt: ‘De alcoholomzet van de horeca is betrekkelijk gering met die van de supermarkten. De activiteiten van STAP met betrekking tot de horeca zullen zich vooral richten op verbetering van de naleving van de leeftijdgrenzen en op naleving van de wetgeving met betrekking tot doortappen’.

Reageer op dit artikel