nieuws

Winkel Amaison van Van den Boer gesloten

Restaurant

Amaison is gesloten. De delicatessenwinkel van de Koninklijke Van den Boer Groep aan de chique Van Baerlestraat in Amsterdam heeft niet gebracht wat er van werd verwacht. De directie beraadt zich nog over definitieve sluiting.

Winkel Amaison van Van den Boer gesloten

De winkel werd in september 2006 tijdens het eeuwfeest van de Koninklijke cateraar geopend. Noud van den Boer c.s. wilden het concept zelfs internationaal uitrollen. Zo werden de steden Antwerpen en Hamburg genoemd. Ook werd een webshop gelanceerd.

Maar volgens de directie heeft Amaison ‘in deze periode een te beperkte positieve ontwikkeling laten zien, waardoor wij genoodzaakt zijn om de formule van onze winkel drastisch te wijzigen of te beëindigen.’

Op de site van de winkel is verder te lezen dat het concept ‘in haar huidige vorm te hoogdrempelig’ gebleken. Ook blijkt ‘de keuze te beperkt’ en ‘het aantal bezoekers te laag’. Gezegd wordt ook dat er gewerkt wordt aan een nieuwe opzet, ‘die mogelijk een andere invulling geeft aan het concept Amaison en beter aansluit op de behoefte in de markt.’

Meer:

Reageer op dit artikel