nieuws

Ferran Adria’s cocktailbar geïnspireerd op El Bulli

Restaurant

De broers Albert en Ferran Adrià hebben in Barcelona hun nieuwe cocktail- en tapasbar 41 Grados geopend. De topkok en zijn broer openen in februari in hetzelfde pand ook het tapasrestaurant Tickets. De menukaart is geinspireerd op het driesterrenrestaurant van Ferran Adrià, El Bulli.

Ferran Adria’s cocktailbar geïnspireerd op El Bulli

Ferran Adrià’s El Bulli – vijf jaar lang het beste restaurant ter wereld – sluit in 2012 om in 2014 te heropenen.

41 Grados in in het district Paralelo in Barcelona runt Ferran Adrià samen met zijn broer Albert. Deze had eerder een eigen tapasbar met de naam Inopia. Daarnaast is ook een familie betrokken die al diverse restaurants heeft in Barcelona, de Iglesias’ broers.

Moleculaire tapas

Op de kaart van 41 Grados staan behalve cocktails ook hapjes die erg doen denken aan de moleculaire gerechtjes uit El Bulli. Bijvoorbeeld de crêpe van pekingeend en marshmallowwolkjes van limoen en cacao. Maar met een groot verschil: bij de tapasbar zijn de hapjes aangenaam geprijsd. De wolkjes kosten nog geen 9 euro, de pekingeend 25,50 euro. Voor een diner voor twee personen in El Bulli (inclusief wijn) moet je algauw 650 euro neertellen.

Tapasrestaurant Tickets

Tapasrestaurant Tickets staat nog in de steigers. In een persbericht schetsen de broers Adrià een restaurant met verschillende ruimtes. Zo zal een bar doen denken aan het mediterraanse Barcelona, met de zee en een ochtendzonnetje dankzij speciale belichting. Hier komt al het lekkers uit de zee te liggen. Ook een dessertruimte zal niet ontbreken. Het tapasrestaurant zal medio februari zijn deuren openen.

Reageer op dit artikel