nieuws

Fransen uit restaurant in Niger ontvoerd

Restaurant

De veiligheidsdiensten in Niger hebben zaterdagochtend vroeg geschoten op de mannen die vrijdagavond twee Fransen uit een restaurant in de hoofdstad Niamey hebben ontvoerd. Omdat zij vreesden dat de gijzelaars het slachtoffer van de schotenwisseling zouden worden, hebben zij het vuren gestaakt. Dat heeft een regeringswoordvoerder in Niamey zaterdag gezegd.

Fransen uit restaurant in Niger ontvoerd

De ontvoerders werden gelokaliseerd een paar kilometer ten noorden van de plaats Ouallam, ongeveer 100 kilometer van de grens met Mali. De Nigerese veiligheidsdiensten kamden het woestijngebied tussen Niamey en de grens met Mali uit, nadat de twee Fransen vrijdagavond waren ontvoerd. Op alle belangrijke routes naar het westelijke buurland werden wegblokkades geplaatst. De regeringswoordvoerder zei dat nu duidelijk is dat de ontvoerders en hun gijzelaars nog steeds in Niger zijn. Hij toonde zich hoopvol dat er snel een einde aan de gijzeling komt.

Twee gewapende mannen namen de Fransen mee, tot ontsteltenis van de andere gasten en het personeel in het restaurant Toulousain in de hoofdstad. Zij reden weg in een auto met kentekenplaten uit Benin, waarin ook andere gewapende mannen zaten.

In september werden in Niger vijf Fransen, een Togolees en een Malagassiër ontvoerd. Vermoedelijk worden zij vastgehouden door de terreurbeweging al-Qaeda in de Islamitische Maghreb.

Reageer op dit artikel