nieuws

Jacob Jan Boerma kookt in Portugal

Restaurant

Jacob Jan Boerma heeft tijdens het internationale Gourmet Festival a Tribute to Claudia gekookt in het luxe Vila Joya aan de zuidkust van Portugal. Boerma was er op uitnodiging van chef-kok Dieter Koschina, de enige chef in Portugal met twee Michelinsterren.

Jacob Jan Boerma kookt in Portugal

Boerma kwam in actie op de derde dag van a Tribute to Claudia. Hij was door de Oostenrijkse huischef Koschina gevraagd om als een van de dertien koks te koken tijdens de speciale ‘Koshina & Friends’ avond.

A Tribute to Claudia is een benefit evenement bedacht door de Duitse eigenaresse Joy Jung van Vila Joya ter ere van haar in 1997 overleden moeder. Vila Joya is een luxe logiesbedrijf gelegen in Albufeira aan de rotskust van de Algarve.

Samen met Duitse, Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse sterrenkoks verzorgde Boerma samen met zijn souschef Ewout Eleveld een uitgebreid diner voor 114 veelal vermogende internationale gasten.

‘La chair de poule’, liet Boerma voor, tijdens en na het evenement weten. ‘Twee jaar geleden heb ik hier een compleet menu verzorgd. Dat was echt geweldig. Dieter Koschina was tevreden, zo tevreden dat hij me uitnodigde om deel te nemen aan zijn speciale vriendenavond. Kippenvel krijg ik hier van’.

Boerma verzorgde het derde gerecht van het uitgebreide menu. Hij maakte een Japanse oester met gekookte knoflook. Bij het maken van het gerecht kregen hij en zijn souschef hulp van het personeel van Koshina. Daarnaast hielpen de andere topchefs elkaar bij hun gerechten.

Naast Boerma komen er dit jaar nog twee Nederlandse chefs in actie. De Amsterdamse Fransman Allan Caron kookte samen met Menno Post, chef-kok van restaurant Ron Blaauw, de dag voor de vriendenavond een compleet menu. Hans van Wolde van Beluga sluit op 23 januari het 10-daagse culinaire evenement af met een avondvullend programma. Naast een compleet menu zal hij ook nog zijn geliefde hobby, die van dj, uitvoeren.

Tip

Vorig jaar was Jonnie Boer actief op a Tribute to Claudia. Bekijk hier de foto’s (1, 2) en video.

Reageer op dit artikel