nieuws

Kaatje bij de Sluis laat consument weer Koken als Kaatje

Restaurant

Restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl publiceert in oktober 2009 haar nieuwe kookboek met de titel Koken als Kaatje. Koken als Kaatje is het derde kookboek in de 35-jarige geschiedenis van het Overijsselse restaurant.

Kaatje bij de Sluis laat consument weer Koken als Kaatje

In 1984 werd het eerste kookboek ‘Koken als Kaatje’ uitgegeven. In 1992 volgde het tweede boek ‘Bijzondere recepten van restaurant Kaatje bij de Sluis’. Nu, in oktober 2009, komt het derde boek dat opnieuw ‘Koken als Kaatje’ gaat heten.

Chefkok thuis

Het boek is een goed voorbeeld van een praktisch kookboek, dat weer terug naar de basis gaat, aldus chefkok Peter Postma in de Steenwijker Courant. Voor de wijnen is Kaatje een samenwerking aangegaan met Les Généreux, een samenwerkingsverband van veertig zelfstandige wijnwinkels, verspreid over het hele land, aldus gastheer Harald Hovenkamp. ‘Daardoor kan één ieder bij het gerecht de aanbevolen wijnen schenken.’

Kaatje bij de Sluis staat op nummer 54 op de ranglijst van Lekker en is in het bezit van een Michelin-ster.

Reageer op dit artikel