nieuws

Maak van Smaakvrienden een leerboek

Restaurant

Het boek Smaakvrienden van SVH Meesterkok Angélique Schmeinck is prima als leerboek in te zetten voor jonge koks. Dat stelde SVH Meesterkok Theo van Rensch van ROC Amsterdam tijdens de culinaire inspiratietalkshow van Misset Horeca op de eerste beursdag van de Horecava.

Maak van Smaakvrienden een leerboek

,,Het is een praktisch gericht boek en het stimuleert je om je eigen gerechten mee te bedenken’’, vond Van Rensch. Deze SVH Meesterkok begeleidt de sterklasse koks. ,,Smaakvrienden zou prima als leerboek te gebruiken zijn.’’ Auteur Angélique Schmeinck stemde graag in met de suggestie van haar collega.

Schmeinck gaf op de Wereld Markt een korte presentatie waarbij ze uitlegde hoe haar boek te gebruiken is om gerechten te bereiden. In het boek staan verschillende smaakvrienden van ruim 80 groenten vermeld. Door middel ‘mindmappen’ kan een kok in 30 seconden een origineel gerecht bedenken.

Trap

Om goed zichtbaar te zijn voor het voorbijtrekkende publiek, pakte Schmeinck er een trap bij en stond ze al een echte standwerker op Markt haar boek als het ware aan te prijzen.

Na afloop van de culinaire inspiratiesessie, konden bezoekers in de bibiliotheek op de beursvloer een door Schmeinck gesigneerd exemplaar van Smaakvrienden kopen. Jonah Freud van de Kookboekhandel in Amsterdam verkocht deze boeken.

Reageer op dit artikel