nieuws

Marco Poldervaart blij met elfde plek bij Bocuse d’Or

Restaurant

De Nederlander Marco Poldervaart en zijn commis Jan Smink, hebben op de internationale kookkampioenschappen om de Bocuse d’Or in Lyon op 26 januari 2011 de elfde plek behaald. Denemarken won de competitie.

Marco Poldervaart blij met elfde plek bij Bocuse d’Or

Chef Rasmus Koefoed van Denemarken greep de eerste prijs, het goud. Zweden eindigde op de tweede (zilveren) plaats met chef Tommy Myllymäki. Noorwegen kwam met chef Gunnar Hvarnes als derde land op het erepodium terecht gekomen en won brons. Op de Europese voorronde behaalde Denemarken ook al goud.

Poldervaart liet eerder weten graag een plek bij de beste tien te willen behalen, dat is net niet gelukt. ,Ik ben erg blij met deze plek. Dit is het beste dat we konden doen. We zitten net op het randje van de beste tien. We hebben er een goed gevoel bij: we zitten bij de beste helft van de wereld.’ Naast Nederland deden er 23 andere landen uit de hele wereld mee aan de kookstrijd waarbij ze in vijf uur tijd een visschotel met zeeduivel en een schaal met lamsvlees moesten bereiden. Een internationale jury met onder meer Thomas Keller, Brian Turner en Pedro Subijana beoordeelde de deelnemers.

Naast de drie hoofdprijzen waren er sponoronderscheidingen. Zwitserland met chef Frank Giovannini, kreeg de onderscheiding voor het beste visgerecht. De prijs voor de beste vleesschotel was voor Frankrijk. De beste promotie was gedaan door Guatamala. Spanje had de beste poster gemaakt om zijn kandidaat te presenteren. En Japan had de beste commis: Kinari Koyama.

De winnaar gaat naar huis met een bedrag van €20.000, nummer twee krijgt €15.000 en voor de derde prijswinnaar is er €10.000 beschikbaar.

Bij de vorige editie, in 2009, behaalde de Nederlandse kandidaat Wim Klerks de dertiende plek.

Reageer op dit artikel