nieuws

Rechter wil meer weten over man achter valse nota’s

Restaurant

De man die spookfacturen van een stomerij naar horecaondernemers stuurde, waarover MissetHoreca.nl in januari 2009 berichtte, moest recent voor de rechter verschijnen. De 21-jarige man uit Zwolle is nog niet veroordeeld omdat de rechtbank eerst meer duidelijkheid wil over de persoon in kwestie.

Rechter wil meer weten over man achter valse nota’s

In De Stentor staat te lezen dat er geen vonnis werd gewezen. De rechtbank vraagt zich af of er misschien sprake is van persoonlijkheidsproblematiek bij de 21-jarige. De eis was een half jaar gevangenis straf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, en een werkstraf van 180 uur.

De man liet horecaondernemers per mail weten dat er in het bedrijf een ongelukje was gebeurd. Er zou een glas rode wijn over een colbert zijn gemorst, schreef de man aan restaurants. Hij vroeg daarbij om de rekening van de stomerij, à 18,50 euro, te betalen per rekening.

MissetHoreca.nl werd in januari 2009 door Arjan van den Boom van restaurant De Eeterij in Deurne op de hoogte gebracht van de vermeende oplichting. Naar aanleiding van deze tip zocht MissetHoreca.nl contact met de 21-jarige man in Zwolle maar deze reageerde niet op persvragen.

Reageer op dit artikel