nieuws

Schilo van Coevorden naar Conservatorium Hotel

Restaurant

Schilo van Coevorden keert terug naar Nederland. De eigenaar van restaurant Schilo in het Zuid-Spaanse Marbella wordt executive chef en hoofd f&b van het nieuwe Conservatorium Hotel in Amsterdam. Van Coevorden houdt zijn restaurant in Spanje aan.

Schilo van Coevorden naar Conservatorium Hotel

Van Coevorden keert in maart terug in Nederland om aan de slag te gaan bij het Conservatorium Hotel in Amsterdam, nabij het Stedelijk Museum. Het 130 kamers tellende vijfsterrenhotel krijgt een restaurant en een brasserie.

‘Ik heb Blakes en The College Hotel gedaan. Blijkbaar waren mensen dat niet vergeten. Door mijn internationale netwerk kwam ik in contact met het Conservatorium Hotel. Deze kans in combinatie met privéomstandigheden hebben mij doen besluiten terug te keren naar Nederland’, aldus Van Coevorden.

Van Coevorden houdt zijn eigen restaurant in Spanje aan. ‘Ik blijf betrokken bij het restaurant. Ik heb een Australiër in de keuken staan, een jongen die ik al zes jaar ken. Hij blijft in de keuken zodat alles gewoon doorgaat. Verder is het zo dat als het hier hoogseizoen is, het in Nederland laagseizoen is. Maar ik ga wel fulltime in Nederland wonen’.

Drie jaar zit Van Coevorden inmiddels in het poepchique Marbella. ‘We begonnen tijdens het begin van de crisis. Die crisis loopt in Spanje nog even door. Toen ik begon wist ik weinig over de Spaanse keuken. Ik heb geleerd om echt passie voor het product te hebben. Ik heb olijfolie, hammen en raftomaten leren kennen, zo lekker’.

In het nieuwe hotel wil Van Coevorden ‘gewoon een heel goed’ restaurant neerzetten. ‘Het restaurant ligt in de community in Amsterdam-Zuid. Je moet er twee tot drie keer per week kunnen eten. Goed eten, zonder pretenties. Enkele producten in Spanje neem ik mee naar de keuken van het Conservatorium Hotel’, aldus Van Coevorden.

Reageer op dit artikel