nieuws

Sergio Herman opent kreeftseizoen

Restaurant

Sergio Herman, topkok van het driesterrenrestaurant Sluis in Oud Sluis heeft het kreeftseizoen geopend. Hij ontving de eerste Oosterscheldekreeft uit handen van Karla Peijs, commissaris van de Koningin van de provincie Zeeland.

Sergio Herman opent kreeftseizoen

Met de vangst van de eerste exemplaren uit de Oosterschelde door kreeftenvisser Jan van Westenbrugge werd in Zierikzee het kreeftseizoen 2009 geopend. De vissers hebben hoge verwachtingen van de kwaliteit en de hoeveelheid. Volgens duikers krioelt het in de Oosterschelde namelijk van de kreeften.

Genieten

Sergio Herman roemde de kreeft als een prachtig regionaal kwaliteitsproduct ‘waar je even in stilte van moet genieten’.

De start van het kreeftenseizoen start elk jaar op de laatste donderdag van maart. Het verkoopseizoen loopt van 1 april tot en met 15 juli 2009.

Foto: Ed Oudenaarden/ANP

Reageer op dit artikel