nieuws

Alain Ducasse leidt migrantenvrouwen op

Restaurant

De Franse chefkok Alain Ducasse,wiens restaurants wereldwijd goed zijn voor 19 Michelinsterren, leert 15 migrantenvrouwen om te koken op sterniveau. Ducasse hoopt dan andere chefs zijn voorbeeld zullen volgen.

Alain Ducasse leidt migrantenvrouwen op

‘Het project is geen liefdadigheid, het is ook geen gewone betaalde baan,’ zegt Ducasse. Het is voor deze vrouwen, die veelal in moeilijke omstandigheden leven, een sleutel voor een betere toekomst.’ Alain Ducasse hoopt dat andere chefkoks zijn voorbeeld zullen volgen.

Het project ’15 vrouwen met toekomst’ moest veel vrouwen teleurstellen die zich in grote getalen hadden aangemeld. De 15 deelnemers werken allemaal in keukens in of nabij Parijs. Ze zijn twee dagen per week actief in de keuken, de overige dagen zitten ze op school. De vrouwen, van 25 tot 45 jaar, lopen een verkorte koksopleiding door.

De vrouwen doen in juni 2011 examen. Ze worden dan getoetst op hun kookvaardigheden, kennis over 200 recepten van klassiekers die ze uit hun hoofd moeten kennen en een beetje wiskunde, geschiedenis en aardrijkskunde. In september vorig jaar is het project van start gegaan.

Reageer op dit artikel