nieuws

Geen espoirs van Michelin 2011

Restaurant

Net als in België deelde Michelin in Nederland geen espoirs uit. ‘Een espoir legt veel druk. Niet alleen bij de chefs, maar ook bij ons’, zegt hoofdinspecteur Werner Loens.

Geen espoirs van Michelin 2011

‘We moeten zo’n zaak extra in de gaten houden. Het is voor ons namelijk ook een manier om te peilen of een restaurant klaar is voor een stijging.’

Met dat peilen doelt hij zowel op de restaurateur als op de gast. Na een espoir staat een restaurant in de schijnwerper. Als gasten blijven terugkomen en positief blijven, is dat voor Michelin ook een teken, zegt Loens.

In België kreeg bijvoorbeeld Nuance in Duffel twee jaar geleden een espoir, vorig jaar gevolgd door de eerste ster en nu de tweede. ‘Daar hebben we na de espoir en de eerste ster heel goed gekeken of de chef met de druk kon omgaan. Toen bleek dat hij gewoon doorging, was dat voor ons reden de espoir om te zetten in de ster.’

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel